DETOKSIKACIJA GROŽĐEM Jedite samo grožđe, riješite se suvišnih kilograma i toksina

Autor:

Pixabay

Jesen je vrijeme za detoks, a priroda se pobrinula da ga provedemo na najzdraviji način. Sezona je grožđa, a ono, osobito crno, obiluje jakim antioksidansima među kojima je najpoznatiji resveratrol.

Detoks kura grožđem provodi se vrlo jednostavno. Sve što trebate je zobati bobice za doručak, ručak, večeru i za međuobroke.

Drugim riječima, trebalo bi kroz dan, šest do sedam puta konzumirati grožđe i ništa drugo. Detoks grožđem može trajati od jednog do tjedan dana. No, prije nego odučite danima jesti samo grožđe, pripremite svoj organizam na to.

U danima koji će prethoditi detoksikaciji, rasteretite probavu. Jedite lagane namirnice, obroci neka se sastoje većinom od povrća. Smanjite unos masnoća i ugljikohidrata, izbacite nezdrave namirnice, osobito šećere. Isto učinite i kada završite s detoksom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lilla Sulkala (@rawinfinland)

Tijekom čišćenja organizma grožđem, dnevno bi trebalo pojesti do dva kilograma grožđa. Birajte ono koje vam najviše odgovara. Prilikom konzumacije vodite računa da dobro prožvačete kožicu jer se u njoj nalazi najviše hranjivih tvari.

Detoksikacija grožđem funkcionira kao i svaka druga mono dijeta, odnosno način prehrane kod kojeg se tijekom kraćeg vremenskog perioda konzumira samo jedna namirnica i naravno, pije se voda.

Ovakvim načinom prehrane ne opterećuje se probava pa se tijelo usredotočuje na eliminaciju toksina. Tijekom detoksikacije može doći do prolaznih nuspojava poput glavobolje, začepljenog nosa, nečiste kože pa čak i povišene temperature. Ti simptomi znače da toksini izlaze iz organizma.

Nakon završetka kure grožđem postepeno se vratite svojoj uobičajenoj prehrani.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.