CRO TOP 10 Zlatko Novak najbolji od desetoro najboljih hrvatskih kuhara

Autor:

CRO TOP 10

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, dobilo je ovogodišnjeg pobjednika.

Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

Od 10 do 18.30 sati desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10:

Kvalifikacije – glavno jelo

Plasman, Natjecatelj, Bodovi
1 Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin 76,33
2 Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci 76,33
3 Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb 74,33
4 Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije 67,67
5 Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik 66,67
6 Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split 64,33
7 Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod 62,33
8 Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin 60,33
9 Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega58,33
10 0 0,00

Finale – glavno jelo

Plasman, Natjecatelj, Bodovi
1 Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb 73,33
2 Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin 70,00
3 Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci 65,67

Finale – desert

Plasman, Natjecatelj, Bodovi
1 Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin 70,33
2 Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb 65,67
3 Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci 59,67

Ukupni poredak

Plasman, Natjecatelj, Bodovi
1 Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin 216,66
2 Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb 213,33
3 Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci 201,67
4 Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije 67,67
5 Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik 66,67
6 Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split 64,33
7 Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod 62,33
8 Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin 60,33
9 Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega 58,33

3 - CRO TOP 10 - 2017_17

3 - CRO TOP 10 - 2017_21

3 - CRO TOP 10 - 2017_18

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)