Hrvatski proizođači buče od Siska do Vukovara udružili su se u zadrugu kojom su uspjeli standardizirati svoj proizvod i sad su spremni za izvozno tržište, ali i jače predstavljanje iznimno zdravog bučina ulja
Maslinovo ulje odavno je poznato po svojoj kvaliteti, a u svijetu je hrvatsko maslinovo ulje iz Istre i Dalmacije prepoznato kao zdravo i ukusno. Slična stvar namjerava se napraviti i s bučinim uljem koje je jednako kvalitetno i zdravo, ali se o njemu ne zna dovoljno. Buča se proizvodi i prerađuje po cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, od Siska, Zagreba i Ivanića, do Požege i Vukovara. Stoga su hrvatski proizvođači buče i bučina ulja, udruženi u Zadrugu Crna kap, odredili cilj – od bučina ulja stvorit će suvenir kontinentalne Hrvatske.
AMBICIOZAN PROJEKT započeo je prije sedam godina jer se uvidjelo da na hrvatskom tržištu proizvodnje bučinog ulje vlada kaos…
Komentari