Proljeće je idealno doba i za šparoge i za tjestenine.
Šparoga kao ukusna i hranjiva namirnica odlično ide s poznatim iskarskim fužima. Jelo je gotovo za tren oko, zdravo je, nutritivno i spada u prave delicije.
Sastojci:
800 g divljih šparoga
400 g fuži tjestenine
2 režnja češnjaka
maslac,
40 g kozica,
300 g očišćenih repova
50 g punomasnog sira
maslinovo ulje
sol
Priprema:
U lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo fuže i kuhamo po uputama na pakiranju.
Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca 5 cm).
U tavi ugrijemo pet žlica maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo pripremljene divlje šparoge i pirjamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
Zatim u tavu dodamo maslac i kada se rastopi dodamo očišćene repove morskih kozica, te pirjamo još dvije minute.
Tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu sa šparogama i kozicama.
Izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim sirom.
Komentari