Brze, ukusne i meke: Američke palačinke omiljeni su doručak ili večera

Autor:

Mae Mu on Unsplash

Kada pomislimo na palačinke, odmah nam na pamet padaju ukusne tanke palačinke kakve su pripremale naše bake. Američke palačinke od ‘naših’ se razlikuju prvenstveno po debljini i veličini.

Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne i spužvaste. Amerikancima su posebno drage za doručak, iako ih neće odbiti ni za večeru.

Luke Pennystan on Unsplash

Evo recepta za brze i slasne američke palačinke.

Sastojci:

1 šalica brašna
1 šalica mlijeka
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
malo ulja

Priprema:

Umutite sve sastojke. U tavu stavite par kapi ulja, stavite na laganu vatru.

Kada se zagrije, stavite tri žlice smjese i pecite.

Kada se na krajevima počnu pojavljivati “mjehurići”, okrenite palačinku i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Servirajte uz omiljeno voće, čokoladni namaz, med, sirup ili džem.

Portuguese Gravity on Unsplash

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.