SEKSUALNI NASILNIK GERARD DEPARDIEU Tužiteljstvo zatražilo još jedno suđenje francuskom glumcu zbog silovanja

Autor:

Italy, Barolo (Langhe/Piedmont region) - November 2011.Actor Gerard Depardieu while testing wine.,Image: 827859104, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Bruno Murialdo / Zuma Press / Profimedia

Bruno Murialdo/Zuma Press/Profimedia

Kako su u četvrtak objavili francuski mediji, pariško tužiteljstvo je zatražilo da se glumac Gérard Depardieu pojavi na suđenju vezano za optužbe za silovanje glumice Charlotte Arnould. Sudac istrage sada mora donijeti odluku hoće li prihvatiti taj zahtjev ili ne.

Carine Durrieu-Diebolt, odvjetnica glumice Charlotte Arnould, kazala je za francusku tv postaju BFMTV kako je zahtjev za pojavljivanje na suđenju ključan za njegovu klijenticu. „Za Charlotte Arnould to je ogroman korak naprijed prema suđenju. Ona sada nestrpljivo čeka završetak istrage“.

Depardieu se već suočava sa suđenjem ovog listopada u drugom slučaju u kojem je ooptužen za seksualni napad na druge dvije žene na snimanju filma 2021. godine. Novi zahtjev za suđenjem povezan je s prijavom za dvostruko silovanje koje je Charlotte Arnould podnijela policiji u kolovozu 2018. godine.

Glumica, čiji su roditelji prijatelji slavnog glumca, navodi kako ju je Depardieu silovao 7. i. 13. kolovoza 2018. kada ga je posjetila u njegovom pariškom domu tražeći od njega savjete vezane za njezinu karijeru. Ona je bila prva žena koja je odlučila sudski goniti Depardieua zbog seksualnog napada nakon čega su uslijedile brojne priče o glumčevom seksualno neprikladnom tretiranju glumica i članica fiilmskog osoblja na snimanju filmova. Njena prijava je isprva odbačena nakon devetomjesečne istrage koja je rezultirala manjkom dokaza. Glumica je nakon toga podnijela novu prijavu nakon čega je 2020. određen sudac istrage da bi 2021. Depardieu bio optužen za silovanje i seksualni napad.

Tijekom posljednjih 18 mjeseci Depardieu je bio pod medijskim istragama glede njegovog ponašanja spram žena, što je rezultiralo dokumentarnim filmom koji je producirala France Télévisions te tekstovima istraživačkog portala Mediapart, objavljenima prošle godine.

Glumac je žestoko odbacio optužbe za silovanje kao i za seksualni napad. U otvorenom pismu objavljenom u listu Le Figaro prošlog listopada, sugerirao je da su njegova djela i ponašanje pogrešno protumačeni.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.